Laan van Overvliet
Mogelijke woningbouwlocatie in Linschoten.
De locatie is het bedrijventerrein van onder andere de voormalige houthandel ‘De Goederen’ dat ligt aan de Laan van Overvliet in Linschoten. Het voornemen tot omvorming van het terrein tot een woningbouwplan is een particulier initiatief. Het initiatief past in de gemeentelijke wens tot meer woningen binnen de bestaande woonkern van Linschoten en geeft uitvoering aan de gemeentelijke Woonvisie.
De gemeente staat positief tegenover een passend woningbouwplan op deze locatie. De perceeleigenaar en de gemeente hebben in juni 2023 een intentie overeenkomst gesloten, waarin is afgesproken samen de mogelijkheden voor een haalbaar woningbouwplan op het bedrijventerrein nader te onderzoeken. De eigenaar heeft een eerste ruimtelijke verkennening gedaan. Volgens deze verkenning biedt het terrein mogelijkheden voor een passende invulling met 120 tot 140 woningen, rekening houdend met de gemeentelijke uitgangspunten zoals de Woonvisie.
In september 2024 start de eigenaar met de participatie, die hiervoor met bureau Leefom samenwerkt. Leefom heeft hiervoor een projectwebsitegemaakt. Daarin worden wensen en ideeën verzameld. Deze worden bekeken en, waar mogelijk, meegenomen in het nieuwe stedenbouwkundige plan. Het streven is om rond de jaarwisseling een stedenbouwkundig plan te kunnen presenteren.
Het participatieproces bestaat uit verschillende onderdelen:
- De eigenaar start de participatie door gesprekken te organiseren met omwonenden van het plangebied en afgevaardigden van het Dorpsplatform Linschoten. De uitkomsten van deze gesprekken worden geanalyseerd en waar mogelijk meegenomen in het op te stellen stedenbouwkundig plan.
- Een inloopavond voor alle belanghebbenden en belangstellenden. Naar verwachting organiseert de eigenaar deze in oktober of november van dit jaar. Ook de uitkomsten van deze avond worden geanalyseerd en voor zover mogelijk meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp. Een participatieverslag is onderdeel van het proces. Dit geeft een goed overzicht van het participatieproces, de verzamelde input en de gemaakte ontwerpkeuzes. Het verslag deelt de initiatiefnemer met belanghebbenden en belangstellenden.
- Zodra het stedenbouwkundig plan is afgerond, past binnen de gemeentelijke beleidskaders en er sprake is van een haalbaar plan zal het ter afronding van de haalbaarheidsfase aan het college worden voorgelegd ter besluitvorming.
Daarna zal gekeken worden naar volgende stappen, zoals het maken van een omgevingsplan en het uitwerken van het stedenbouwkundig plan in concrete bouwplannen. Ook in deze fase betrekt de initiatiefnemer belanghebbenden en belangstellenden.
Het projectteam bestaat uit diverse experts en vertegenwoordigers van zowel de gemeente Montfoort als betrokken ontwikkelaars en adviseurs. Samen werken zij aan een transparant en inclusief proces, waarbij de input van belanghebbenden een centrale rol heeft.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met mevrouw C. Huijzer, via laanvanovervliet@montfoort.nl of 0348 476 400.