Fietsverlichtingsactie ‘zet je licht aan’

Jaarlijks zijn er in Nederland enkele honderden fietsslachtoffers. Een van de belangrijkste oorzaken van deze ongelukken is slechte verlichting op de fiets.

actie fietsverlichtingWist u dat maar liefst 1 op de 10 fietsers denkt dat een reflector voldoende bescherming biedt? Bovendien repareert of vervangt een kwart van de fietsers een kapotte fietslamp niet. Dit brengt grote risico's met zich mee.

Uit onderzoek blijkt dat 84% van de Nederlanders het onverstandig vindt om zonder verlichting in het donker te fietsen. Toch gaat lang niet iedereen goed verlicht de straat op. Goede verlichting kan het risico dat een fietser in het donker wordt aangereden met maar liefst 20% verminderen.

We willen daarom iedereen, en vooral onze jongeren, oproepen om altijd met werkende verlichting de weg op te gaan. Om hierbij te helpen hebben onze boa’s op donderdagochtend 10 oktober gratis fietslampjes uitgedeeld op de kruising van de Doeldijk en de Cattenbroekerdijk.

Wanneer heeft u voor het laatst uw fietsverlichting gecontroleerd? Wacht niet tot het te laat is. Fiets veilig voor uzelf en anderen!